NEARSOURCING VS OUTSOURCING†

 

†††††††† De term outsourcing is in de IT sector niet weg te denken, het gaat hierbij om het inschakelen van specialisten op afstand tegen relatief lage kosten. Veel midden en klein bedrijven zouden door outsourcing significant op hun IT kosten kunnen besparen en daardoor kunnen focussen op hun core business. Echter outsourcing brengt zeel veel risicoís met zich mee, risicoís waardoor de toegevoegde waarde van de outsource dienstverlening kleiner wordt ten opzichte van de toegevoegde waarde van een lokale dienstverlener. Deze risicoís bestaan uit: Afstand, indien er iets mis gaat, kan de outsourcer niet de volgende dag bij u op kantoor zijn; Juridische risicoís, hoe kunt u bijvoorbeeld een onderneming uit India aansprakelijk stellen? Ethiek, hoe staat het met het naleven van mensenrechten en milieuwetgeving? Communicatie, de ontwikkelaar spreekt weliswaar goed Engels, toch begrijpt men elkaar niet.

NEARSOURCING†

 

†††††††† Een nearsourcing strategie beidt dezelfde mogelijkheden als een outsourcing strategie, qua kosten, maar biedt meer mogelijkheden voor MKB bedrijven.† Wat† zijn nu de voordelen van het nearssourcen naar de regio† TranssylvaniŽ† in de Europese Unie? Deze voordelen bestaan uit een unieke mix van kennis, cultuur en nabijheid.

 

KENNIS

 

 

†††††††† Excellente opleidingen, veel afgestudeerden van de technische universiteit, parate en goede programmeerkennis, jarenlange werkervaring voor Nederlandse en andere Europese ondernemingen, gecombineerd met een goede en relevante talenkennis.

 

GOEDE COMMUNICATIE

 

 

Communicatie gaat immers dieper dan alleen de eerste laag, die van de vocale expressie, die vaak in het Engels plaatsvindt. Op onze website zult u ongetwijfeld gemerkt hebben, dat we het steeds over de regio TranssylvaniŽ hebben. Dit heeft namelijk een bepaalde reden, TranssylvaniŽ is niet alleen een regio in Roemenie, maar onderscheidt zich van de rest van het land, doordat TranssylvaniŽ bij de Europese cultuur hoort en niet bij de orthodoxe cultuur zoals de rest van Roemenie. Dit vindt u terug in werkethiek, het afspraak is afspraak principe en punctualiteit.

 

 

NABIJHEID†

 

 

Nabijheid bestaat niet alleen uit de excellente technologische infrastructuur, zoals snelle internet verbindingen of een vliegafstand van een kleine 2 uur vanuit Nederland. Nabijheid bestaat ook door een kleinere legale afstand, doordat hetzelfde Europese juridische raamwerk wordt gebruikt zoals dat in Nederland geldt.† Kortom, doordat u binnen de Europese Unie zaken blijft doen, loopt u minder risico. Als u voor Sapientia Consulting kiest, dan doet u nota bene zaken met een in Nederland gevestigd bedrijf.

 

 

*† Capability Maturity Model Integration. Dit is een structuur waarmee de professionaliteit van het ontwikkelen van softwareproducten kan worden geclassificeerd.

Sapientia Consulting†† Postbus 57133† 1040 BA† Amsterdam

T: +31 (0)20 8950172† Info @ sapientia.nl†† K.v.k. Amsterdam 14080692